Εγγραφή

Ιστολόγιο

5 Σεπ 2008

Πρόσκληση για επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Τήλαφος έχει προσκληθεί μαζί με αρκετούς άλλους και θα συμμετάσχει σε επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα συζητηθούν θέματα προστασία της ιδιωτικής ζωής και θα γίνουν και συναντήσεις με εκπροσώπους των γραφείων των Επιτρόπων κ.Σταύρο Δήμα (Περιβάλλον), κ.J.Barrot (Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις) και κ. McGreevy (Εσωτερική Aγορά).

Την επίσκεψη οργανώνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελευθεριών του Κοινοβουλίου (LIBE Committee) κ. Σταύρος Λαμπρινίδης .

Ο Τήλαφος σκοπεύει να προτείνει την δημιουργία μιας ανοιχτής ευρωπαϊκής ιστοσελίδας και διαδικτυακής υπηρεσίας παρόμοιας με τον οικοΤόπο, όπου οι ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να καταγράφουν ανοιχτά και με λεπτομέρειες τα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σχηματισμού μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας για την κατάσταση του ευρωπαϊκού φυσικού περιβάλλοντος όπως την αντιλαμβάνονται οι πολίτες.

Μια τέτοια υπηρεσία μπορεί να συμβάλλει και στη δημιουργία καλυτέρων συνθηκών συνεργασίας της διοικητικής μηχανής της ΕΕ με τους ευρωπαίους πολίτες, συνεισφέροντας στην κάλυψη του δημοκρατικού ελλείματος που αναγνωρίζει ότι αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο εσωτερικό των δομών της.

2 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Υπηρεσία; Με υπαλλήλλους και ιεραρχία και επιδοτήσεις; Αφού υπάρχουν τα wiki στο διαδίκτυο και μπορεί κάτι τέτοιο να λειτουργεί άμεσα και χωρίς μεσολαβητές γιατί δεν το ξεκινάτε;

dzach είπε...

@Αθήναιο:
Έχετε δίκιο, διόρθωσα το κείμενο. Διαδικτυακή υπηρεσία ήταν το νόημα (web sevice). Το έχουμε ξεκινήσει ήδη σε τοπικό επίπεδο, όπως μπορείτε να δείτε στον οικοΤόπο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο απαιτούνται πολύ περισσότερες δυνάμεις από όσες διαθέτουμε τοπικά.

Το διαφορετικό που μπορεί να προσφέρει μια ευρωπαϊκή τέτοια κίνηση εντοπίζεται στις φράσεις "ανοιχτή υπηρεσία" και "όπως την αντιλαμβάνονται οι πολίτες". Αφορά την ΕΕ και στοχεύει εκεί ακριβώς που εντοπίζεται το δημοκρατικό έλλειμμα της.