Εγγραφή

Ιστολόγιο

2 Ιουν 2008

Αφιέρωμα του Οικολόγιου για τον Τήλαφο

Ένας παραληρηματικός μονόλογος του υπογράφοντος, με έναυσμα ερωτήσεις της Ανδριάνας Σαρρή και της Καλλιόπης Χαρκιανάκη, παρουσιάζεται στο Τέταρτο Ενημερωτικό Δελτίο του Οικολόγιου με θέμα τον Τήλαφο. Το κείμενο είναι απομαγνητοφώνηση μιας συζήτησης που έγινε στις αρχές Απριλίου του 2008.

Τί είναι το Οικολόγιο;

Το Οικολόγιο είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών. Γεννήθηκε στο διαδίκτυο, με αφορμή τις καταστροφικές και πολύνεκρες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κόμβο έγκυρης ενημέρωσης και ανοιχτού διαλόγου σχετικά με τα μικρά και μεγάλα οικολογικά ζητήματα, καθώς και να συμβάλλει δυναμικά στη δραστηριοποίηση όλων των ενεργών πολιτών που επιμένουν να διεκδικούν ένα καλύτερο περιβάλλον.
[...]
Με οριζόντιες δομές και χωρίς δομημένη ιεραρχία, τόσο στις συνεννοήσεις μας όσο και σε εξωτερικής φύσεως δράσεις, καταφέρνουμε να μη μπορεί κανείς και τίποτα να χρησιμοποιήσει την ανιδιοτελή προσφορά του καθενός και κατ' επέκταση της ομάδας για προσωπικό, κομματικό, πολιτικό όφελος και προβολή.

Στο ζωντανό Forum του Οικολόγιου συζητιούνται και αποφασίζονται με οριζόντιες διαδικασίες όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα των μελών αλλά και των απλών επισκεπτών του.

Το Οικολόγιο αποτελεί μέχρι σήμερα τον μεγαλύτερο τροφοδότη εθελοντών για καταχωρήσεις δεδομένων του ΦΕΚ στο datablog Τήλαφος-αναδασωτέα και μια από τις συχνότερες προελεύσεις των επισκεπτών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: