Εγγραφή

Ιστολόγιο

16 Ιαν 2008

Ένας πρώτος έλεγχος ακρίβειας

Ένα μικρό μήκος διαδρομής στα όρια καμένων της Πάρνηθας. Δύσκολη διαδρομή στο τέλος (μόνον αναρρίχηση). Χρήσιμο, αν και μικρό, για σύγκρισή των μεθόδων αποτύπωσης με GPS και από δορυφορικές φωτογραφίες. Για τη σύγκριση πρέπει να φορτωθεί πρώτα το στρώμα "Πάρνηθα,2007" και μετά το "Δοκιμή ακρίβειας" σε μία από τις σελίδες των χαρτών ("Χάρτης" ή "Ολοσέλιδος χάρτης" κάτω από τον μικρό χάρτη στη δεξιά στήλη).

Η καταγραφή με οδοιπορία και GPS αποτυπώνει καμένους χαμηλούς θάμνους ή χόρτα, που είναι ορατά με το μάτι αλλά φαίνεται ότι δεν είναι διακριτά με τη φωτογραμμετρική μέθοδο. Αυτό φαίνεται στα κενά που υπάρχουν στα νότια. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η ασυμφωνία κατά μήκος του δρόμου, όπου υπάρχει ζώνη άκαυτων πεύκων αλλά δεν φαίνεται στη φωτογραμμετρική αποτύπωση.

Δυστυχώς στο σημείο που έγινε η καταγραφή, υπάρχει ραφή του υπόβαθρου του Google Maps και δεν υπάρχει καλή γεωαναφορά (geo-reference) και επί πλέον υπάρχει σφάλμα παράλλαξης λόγω υψομέτρου στο ίδιο υπόβαθρο.

Καταγραφή Μερική
Μήκος διαδρομής 722 μ
Χρόνος πεζοπορίας 0:22'
Πηγή Τήλαφος
Αρχείο Accuracy_test_1.kmz
Σύνδεσμοςhttp://tilaphos.googlepages.com/areas.html?code=test1

2 σχόλια:

katerina είπε...

Τι καλά που σε ανακάλυψα!!
Το blog σου - όσο μπορώ να αντιληφθώ μιας και οι τεχνικές μου γνώσεις δεν μου το επιτρέπουν - είναι πέρα απο ενδιαφέρον, εξαιρετικά χρήσιμο. Αρκεί οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, να επιδείξουν το σχετικό ενδιαφέρον, πράγμα για το οποίο διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Ούτως ή άλλως όμως, είναι χρήσιμο για μας που δεν είμαστε οι decision makers, αλλά είμαστε πολίτες που βομβαρδιζόμαστε από άχρηστες πληροφορίες και συχνά η υπερπληθώρα γενικόλογων πληροφοριών αποπρασανατολίζέι ακόμα χειρότερα και από την απυσία πληροφορίας.

dzach είπε...

Γεια σου Κατερίνα!

Ίσως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ να περιμένουν τους καβαφικούς βαρβάρους, και αυτή τη φορά να έρθουν :-)

Μακάρι το blog αυτό να συμβάλλει σε κάτι καλό.