Εγγραφή

Ιστολόγιο

4 Μαρ 2009

(Αντι - Παρο) Ναξία

Αντι-Παρο-Ναξία σε υπόβαθρο CORINE

Η σελίδα του Δήμου της Νάξου φιλοξενεί στη δεξιά στήλη έναν ηλεκτρονικό χάρτη του νησιού φτιαγμένο πάνω σε μια εικόνα από τον δορυφόρο IKONOS. Στην εικόνα αυτή έχουν προστεθεί πάνω από 300 σημεία ενδιαφέροντος (οικισμοί, παραλίες, αρχαιολογικοί τόποι, εκκλησίες) με φωτογραφίες για κάθε σημείο.

Ο Γιάννης Σέρβος, ένας από τους δημιουργούς του χάρτη, έστειλε το αρχείο με τα δεδομένα των σημείων στον Τήλαφο. Τα επεξεργασμένα αρχεία σε μορφή csv και shp (σε προβολή GGRS87 και WGS84) υπάρχουν στο project GREGIS και διατίθενται ανοιχτά για χρήση από τον καθένα (public domain). Στα αρχεία περιλαμβάνονται και οι σύνδεσμοι στις φωτογραφίες για κάθε σημείο.

Όπως λένε οι κατασκευαστές του χάρτη:

Η Δορυφορική εικόνα της Νάξου προβάλει μέσω γεωγραφικής απεικόνισης, την πολιτισμική κληρονομιά της Νάξου. Βοηθάει στον προσανατολισμό των επισκεπτών και των πολιτών του νησιού, ώστε να γνωρίσουν από κοντά ή απο την οθόνη του υπολογιστή, όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

Η καταχώρηση της πληροφορίας και η υποστήριξη του γεωγραφικού συστήματος γίνεται από το τμήμα πληροφορικής του Δήμου Νάξου. Στην χαρτογράφηση των σημείων βοήθησε ο φυσιολάτρης Μανώλης Σαντοριναίος δίνοντας φωτογραφικό υλικό των βυζαντινών μνημείων του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τμήμα Πληροφορικής Δήμου Νάξου
Tηλ:     2285360115
e-mail : naxos στο 1442.syzefxis.gov.gr
Σέρβος Ιωάννης Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων ΤΕ
Σιδερής Γεώργιος Τεχνολόγος Πληροφορικής ΤΕ 

Αξιοσημείωτο: Ο ιστότοπος του Δήμου της Νάξου ΔΕΝ έχει στην πρώτη σελίδα λόγια και φωτογραφίες του δημάρχου (συνηθισμένη αντίληψη στην αυτοδιοίκηση για την έννοια "Κοινωνία της Πληροφορίας") αλλά ένα απόσπασμα του θεατρικού συγγραφέα και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: